Beneficiile masajului pediatric pentru bebelui - SHIRO MEDICAL Skip to main content

Dacă ți-am stârnit curizitatea față de masajul pediatric și deja te gândești la asta pentru copilul tău, să știi că există tehnici pe care le poți învăța și cursuri pe care le poți urma, pentru a-i face masaj copilului tău acasă. Pentru că nimic nu este mai calmant decât atingerea ușoară a unei mame iubitoare.

Atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș, beneficiile sunt numeroase:

  1. Masajul pe care îl alegeti este menit fie să relaxeze, fie să stimuleze și tonifieze. În primul caz, masajul va fi o modalitate grozavă de a pregăti copilul pentru culcare și îl va ajuta să doarmă mult mai liniștit. În al doilea caz, va fi un mod frumos de a începe ziua și va ajuta bebelușul să se trezească mai fericit.
  2. Va întări legătura copil/părinte. Când te conectezi cu copilul tău în acest mod unic, legătura mamă/bebeluș va fi una mai specială și mai puternică.
  3. Bebelusul va experimenta noi senzatii. Masajul pediatric îi va oferi o mai bună conexiune tactilă cu corpul său.
  4. Masajul susține procesul digestiv și poate chiar reducere durerile de burtică din cauza colicilor. Drept urmare, bebelușul va fi mai calm și mai relaxat. Este posibilă nu doar îmbunătățirea somnului, ci și a stării generale de bine a copilului.

Sfaturi express: nu masa niciodată copilul imediat după ce a mâncat sau a băut.

Așteaptă până când copilul împlinește cel puțin o lună (sau poate chiar două) înainte să încerci un masaj pentru bebeluși.

Urmează un curs cu un terapeut specializat în masajul pediatric și pentru sugari, pentru a cunoaște tehnicile necesare.

De asemenea, poți solicita un terapeut specializat pentru masajul copilului de la Shiro Medical, ca să folosești această oportunitate și să te programezi și tu la un masaj la aceastăi oră.

Știm cu toții cât de încărcat este programul copiilor în prezent. Te-ai gândit vreodată că aceștia sunt expuși stresului și ajung chiar și la anxietate? Tot ce se întâmplă în jurul lor este din ce în ce mai surminant și copiii au mare nevoie de relaxare. Un masaj le va face bine și este cel mai potrivit pentru acest scop.

Deci, beneficiile terapiei prin masaj pentru copii sunt, le fel, de neprețuit:

  1. Crește capacitatea de concentrare a acestora.
  2. Îmbunătățește tiparele de somn, terapia prin masaj fiind o rutină ideală înainte de culcare.
  3. Scade iritabilitatea și hiperactivitatea la copii, ceea ce duce la o concentrare mai buna.
  4. Întărește legătura cu mama (în cazul în care este făcut de ea).

Un masaj, oferit copilului, poate întări relația cu el și poate aduce confortul necesar după o relaxare fizică, iar timpul petrecut împreună în atmosfera caldă a căminului vă aduce un sentiment de comuniune de neprețuit. Pentru că copiii se simt speciali atunci, când știu că mami sau tati și-au rezervat timp pentru a-l petrece împreună și a fi cu ei, chiar dacă sunt foarte ocupați.

Tot mai multe centre de sănătate oferă masaje pediatrice pentru copii. Comandă un masaj pediatric pentru copilul tău și unul pentru tine la Shiro Medical,  mai ales că este o idee originală în materie de activitate părinte/copil, cu avantajul că te bucuri și tu de un masaj alături de el. Dar nu uita, că dacă copilului tău nu-i prea place masajul,  atunci n-ar trebui forțat. Unii copii sunt mai modesti și mai sensibili și nu se vor fi simți confortabil să primească un masaj, indiferent de la cine: de la mami sau de la un terapeut.

Indiferent dacă alegi un terapeut sau decizi să faci singur masajul, un lucru este cert: terapia prin masaj are o mulțime de beneficii și pentru copii (de orice vârstă), și pentru mamicile lor.